2ο Πανελλήνιο Συνέδριο 
Τεχνητής Νοημοσύνης (ΣΕΤΝ-02)

Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ)    
και
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Πληροφορικής    
Ξενοδοχείο "Φιλίππειον", Θεσσαλονίκη    
11-12 Απριλίου 2002  

Δείτε τα συμπεράσματα του συνεδρίου

Back

Home
Στόχοι
Δελτίο Τύπου
Συμπεράσματα
Εγγραφή
Ημερομηνίες
Επικοινωνία
Πρόγραμμα
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Χορηγοί
Επιτροπές
Πρακτικά
Χρήσιμα
Υποβολή εργασιών

Προσκεκλημένη Ομιλία

Παρασκευή 12 Απριλίου, 09:00 – 10:00, Αίθουσα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

"Agent-Oriented Software Development"

Ιωάννης Μυλόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Τορόντο

Περίληψη:

            Η ομιλία θα παρουσιάσει έννοιες, εργαλεία και τεχνικές για την ανάπτυξη λογισμικού που βασίζεται σε πράκτορες (agents). Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις αρχιτεκτονικές των Πολυπρακτορικών Συστημάτων που υιοθετήθηκαν από τη Θεωρία Οργάνωσης και Στρατηγικών Συμμαχιών. Οι αρχιτεκτονικές παρουσιάζονται σε ένα πλαίσιο που μοντελοποιεί κοινωνικές έννοιες καθώς και τις έννοιες της πρόθεσης. Κάθε αρχιτεκτονική αξιολογείται βάσει κάποιων ποιοτικών κριτηρίων του πολυπρακτορικού λογισμικού, όπως προβλεψιμότητα, προσαρμοστικότητα και διαθεσιμότητα. Τέλος, επιδεικνύεται η χρήση των αρχιτεκτονικών σε σύγκριση με μία αρχιτεκτονική λογισμικού για ένα κινητό ρομπότ. Όλα τα παραπάνω θέματα αποτελούν αντικείμενα έρευνας στα πλαίσια του προγράμματος "Tropos".

            Ο κ. Ιωάννης Μυλόπουλος (www.cs.toronto.edu/DCS/People/Faculty/jm.html) είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η εννοιολογική μοντελοποίηση (conceptual modelling), η τεχνολογία απαιτήσεων λογισμικού (software requirements engineering) και η διαχείριση γνώσης (knowledge management).

            Ο κ. Μυλόπουλος έχει βραβευθεί από την Καναδική Εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης με το βραβείο Εξέχουσας Προσφοράς (Outstanding Services) και από το Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Λογισμικού (ICSE 1994) με το βραβείο της πιο σημαίνουσας εργασίας (most influential paper). Είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρίας Τεχνητής Νοημοσύνης (AAAI) και εκλεγμένος πρόεδρος του οργανισμού VLDB Endowment.

Copyright © 2001 - 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης
Για προβλήματα και παρατηρήσεις σχετικά με το περιεχόμενο των σελίδων επικοινωνείστε με τον Γιάννη Ρεφανίδη
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/02.
Ο δικτυακός τόπος δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα MS-FrontPage 2000/XP.