The UK Planning and Scheduling Special Interest Group:
Site πληροφοριών και συνδέσμων που σχετίζεται με τις δραστηριότητες και τα μέλη της ομάδας ερευνητών σχετικά με Σχεδιασμό Ενεργειών και Χρονοπρογραμματισμό της μεγάλης Βρετανίας. Περιέχει νέα, πληροφορίες για εταιρίες, συνέδρια, συνδέσμους σε λογισμικό κα
European Network of Excellence in AI Planning:
Ευρωπαϊκό δίκτυο αριστείας για την προαγωγή της έρευνας και ανάπτυξης εφαρμογών που σχετίζονται με τον Σχεδιασμό Ενεργειών και τον Χρονοπρογραμματισμό. Περιέχει πλήθος συνδέσμων σε τεχνικές αναφορές, στους συμμετέχοντες φορείς, κτλ.
AI Planning Resources:
Συλλογή συνδέσμων σε συστήματα σχεδιασμού ενεργειών (planners).
Ευφυείς Πράκτορες (Intelligent Agents)
UMBC Agent Web:
Μεγάλη συλλογή συνδέσμων για ερευνητικές ομάδες, ερευνητικά έργα, λογισμικό, βιβλία, εταιρίες, κ.ά. που σχετίζονται με τους ευφυείς πράκτορες.
Cetus Links on Mobile Agents:
Συλλογή συνδέσμων για ερευνητικές ομάδες, ερευνητικά έργα, λογισμικό, βιβλία, εταιρίες, συνέδρια, κ.ά. που σχετίζονται με τους κινητούς πράκτορες.
AgentLink: A Network of Excellence for Agent-Based Computing:
Ευρωπαϊκό δίκτυο αριστείας για την προαγωγή της έρευνας και ανάπτυξης εφαρμογών που σχετίζονται με την τεχνολογία των πρακτόρων. Περιέχει πλήθος συνδέσμων σε δημοσιεύσεις και τεχνικές αναφορές πάνω στους πράκτορες, στους συμμετέχοντες φορείς, κτλ.
SergeStinckwich Wiki: Multi Agent Systems:
Συλλογή συνδέσμων σε λογισμικό και βιβλιογραφία για πολυπρακτορικά συστήματα, καθώς και σε άλλες συλλογές σχετικές με πράκτορες.
BotSpot (tm):
Συλλογή συνδέσμων σε οτιδήποτε σχετίζεται με λογισμικούς διαδικτυακούς πράκτορες (ή bots).
MultiAgent Systems:
Συλλογή συνδέσμων σε λογισμικό, βιβλιογραφία, μαθήματα, ερευνητικούς φορείς και έργα, εταιρίες, κ.ά. για πολυπρακτορικά συστήματα.
Semantic Web Activity - W3C Consortium:
Πρωτοβουλία W3C για το Σημασιολογικό Διαδίκτυο, τις Οντολογίες και τις Διαδικτυακές Υπηρεσίες. Συμπεριλαμβάνει όλα τα επίσημα έγγραφα για τις γλώσσες αναπαράστασης XML, WSDL, RDF και OWL καθώς και πληθώρα εργαλείων και συνδέσμων.
The Semantic Web Community Portal:
Ανεξάρτητη πύλη πληροφοριών για το Σημασιολογικό Διαδίκτυο. Περιέχει νέα, συνδέσμους σε σελίδες σχετικών ερευνητικών εργαστηρίων και έργων, εταιριών, συνεδρίων, λογισμικού, κλπ.
Semantic Web Greece:
Αντίστοιχη ελληνική διαδικτυακή πύλη, με έμφαση στα ελληνικούς δικτυακούς τόπους, αλλά και πλούσιο διεθνείς πηγές πληροφόρησης.
The Rule Markup Initiative:
Πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός κοινά αποδεκτού προτύπου για την αναπαράσταση κανόνων στον Παγκόσμιο Ιστό, γενικότερα, και στο Σημασιολογικό Διαδίκτυο, ειδικότερα. Η πύλη περιέχει τον ορισμό και παραδείγματα του προτύπου, εργασίες, κτλ.
DAML:
Ο δικτυακός τόπος για τη γλώσσα DAML (DARPA Agent Markup Language). Περιέχει πληθώρα εγγράφων, εργαλείων, παραδειγμάτων και οντολογιών για το Σημασιολογικό Διαδίκτυο. Η γλώσσα DAML αποτελεί πρόδρομο της OWL.
Αναπαράσταση Γνώσης & Συλλογιστική
Knowledge Representation Resources:
Συλλογή πληροφοριών και συνδέσμων για Αναπαράσταση Γνώσης & Συλλογιστική, η οποία περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό, εργαλεία και συνδέσμους σε άλλες συλλογές.
Μηχανική Μάθηση και Ανακάλυψη Γνώσης σε Δεδομένα
WEKA:
Eργαλείο Μηχανικής Μάθησης και Ανακάλυψης Γνώσης. Αποτελεί μια συλλογή αλγορίθμων Μηχανικής Μάθησης για εξόρυξη δεδομένων και ανακάλυψη γνώσης από αυτά. Οι αλγόριθμοι μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας σε δεδομένα ή να κληθούν μέσα από κώδικα Java.
Συστήματα Γνώσης (Knowledge Systems)
Introduction to Expert Systems, Peter Jackson:
Site του δημοφιλούς βιβλίου για έμπειρα συστήματα και τεχνολογία γνώσης, το οποίο περιλαμβάνει κώδικα και διαφάνειες του βιβλίου, καθώς και συνδέσμους σε σχετικές συλλογές.
Expert Systems Resources:
Συλλογή πληροφοριών και συνδέσμων για Έμπειρα Συστήματα και Συστήματα Γνώσης, η οποία περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό, εργαλεία και συνδέσμους σε άλλες συλλογές.
LPA Prolog, Flex - Logic Programming Associates:
Έκδοση της γλώσσας Prolog με υποστήριξη πολλών εργαλείων για ανάπτυξη συστημάτων γνώσης, διαδικτυακό προγραμματισμό, προγραμματισμό με πράκτορες, ευφυή ανάλυση δεδομένων, κ.ά.
SICStus Prolog - Swedish Institute of Computer Science:
Έκδοση της γλώσσας Prolog με υποστήριξη προγραμματισμού με επίλυση περιορισμών, διαδικτυακό προγραμματισμό, βάσεις δεδομένων, κ.ά. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της η μεγάλη ταχύτητα εκτέλεσης του παραγόμενου κώδικα.
ECLIPSE Prolog - IC-PARC, Imperial College:
Έκδοση της γλώσσας Prolog με υποστήριξη ιδιαιτέρως πλούσιων δυνατοτήτων (solvers) για προγραμματισμό με επίλυση περιορισμών. Επιπλέον, υποστήριξη για παράλληλο και κατανεμημένο προγραμματισμό, βάσεις δεδομένων, κ.ά.
SWI-Prolog:
Έκδοση ελεύθερου κώδικα της γλώσσας Prolog με έμφαση στην υποστήριξη του διαδικτυακού προγραμματισμού και ιδιαίτερα των τεχνολογιών του Σημασιολογικού Διαδικτύου.
Haley Systems:
Εταιρία η οποία προσφέρει εργαλεία τεχνολογίας γνώσης που βασίζονται κυρίως σε κανόνες για εμπορικές κατά κύριο λόγο εφαρμογές (Business Rules).
Protege:
Editor για οντολογίες και βάσεις γνώσης, γενικότερα. Υποστηρίζει-συνεργάζεται με πολλά άλλα εργαλεία Τεχνολογίας Γνώσης (π.χ. CLIPS, Prolog). Συμβατό με τις τεχνολογίες του Σημασιολογικού Διαδικτύου (XML, RDF, OWL).
Case-Based Reasoning Resources:
Πλούσια συλλογή πληροφοριών και συνδέσμων για τη Συλλογιστική των Περιπτώσεων που περιλαμβάνει εφαρμογές, βιβλιογραφία, εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και αντίστοιχα προϊόντα και υπηρεσίες, ερευνητικές ομάδες και έργα, κ.ά.
MONET Network of Excellence:
Ευρωπαϊκό δίκτυο αριστείας για την ανάπτυξη της συλλογιστικής των μοντέλων και της ποιοτικής συλλογιστικής. Περιέχει δημοσιεύσεις και τεχνικές αναφορές στις εν λόγω συλλογιστικές, καθώς και συνδέσμους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και εταιρίες.
Qualitative Reasoning and Modelling portal:
Πύλη πληροφοριών για Ποιοτική Συλλογιστική και Μοντελοποίηση με έμφαση στην εκπαίδευση. Περιέχει σχετικό λογισμικό καθώς και έτοιμα μοντέλα.
CommonKADS, Engineering and Managing Knowledge:
Site του βιβλίου για τη μεθοδολογία ανάλυσης & σχεδίασης συστημάτων γνώσης CommonKADS, με πλήθος διαφανειών, ασκήσεων και εργαλείων για τη χρήση της μεθοδολογίας.
Σύστημα Εκμάθησης της Γλώσσας Προγραμματισμού Prolog:
Πολυμεσικό υλικό και HTML σελίδες για τη διδασκαλία στο χρήστη των βασικών αρχών της γλώσσας, αλλά και προχωρημένων τεχνικών και θεμάτων ώστε να μπορέσει να γράψει ικανοποιητικού μεγέθους προγράμματα σε Prolog.
CharGer: Conceptual Grpah editor:
Πρόγραμμα κατασκευής Ενοιολογικών Γράφων, σε Java. Υποστηρίζει μεταξύ άλλων και την κατασκευή actors.
CoGITaNT:
Βιβλιοθήκη σε C++ για κατασκευή προγραμμάτων που κάνουν χρήση Ενοιολογικών Γράφων. Συμβατή με διάφορα λειτουργικά συστήματα και compilers. Η τεκμηρίωση (documentation) είναι στη Γαλλική γλώσσα.
Anime-Platform:
Πλατφόρμα σε γλώσσα Java για κατασκευή εφαρμογών που κάνουν χρήση οντολογιών.
WebKB:
On-line private/shared knowledge-based annotation and information retrieval tool.
Linguistic Data Consortium:
The Linguistic Data Consortium supports language-related education, research and technology development by creating and sharing linguistic resources: data, tools and standards.
Oxford Text Archive:
The OTA works closely with members of the Arts and Humanities academic community to collect, catalogue, and preserve high-quality electronic texts for research and teaching.
Statistical NLP:
Σελίδα μαθήματος (arizona.edu) με συνδέσμους σε διάφορες πηγές.
Natural Language Processing in Prolog:
On-line βιβλίο για χρήση της γλώσσας Prolog στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας, από τους Gerald Gazdar και Chris Mellish.
Natural Language Processing and AI:
Συλλογή συνδέσμων για ερευνητικές ομάδες, βιβλιογραφία, λογισμικό, κ.ά., που σχετίζονται με ΤΝ και επεξεργασία φυσικής γλώσσας.
ISKP:
Intelligent Systems and Knowledge Processing group.
MLKD:
Machine Learning and Knowledge Discovery group.
Project Gutenberg:
Project Gutenberg is the brainchild of Michael Hart, who in 1971 decided that it would be a really good idea if lots of famous and important texts were freely available to everyone in the world.
AI Topics:
Δυναμική βιβλιοθήκη εισαγωγικών πληροφοριών σχετικών με διάφορα θέματα της ΤΝ. Υποστηρίζεται από την AAAI και απευθύνεται σε φοιτητές, καθηγητές, δημοσιογράφους αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περί της ΤΝ.
DEiXTO:
A Visual Web Content Extraction Tool developed in the LPIS labs.